X Натисніть на номер, щоб зателефонувати

Проблема отримання дозволу сусідів на приватизацію землі

Процес приватизації землі в Україні є актуальним навіть зараз, коли всі вільні ділянки зайняті, а всі бажаючі вже давно оформили відповідні документи. Незважаючи на те, що Закон дозволяє зробити це без перешкод, іноді громадяни стикаються з різними проблемами. Зокрема, отримання дозволу сусідів на приватизацію. Деякі з них в процесі будівництва будівель або зборів на власних ділянках могли порушити їх межі, після відмовляючись слідувати законодавчим нормам. У даній статті ми розповімо про те, як отримати дозвіл від сусідів, уникнувши розглядів.

Приватизація землі починається з заяви в органи управління на місці. Важливо вказати, для якої мети територія буде використовуватися. Після цього міський або сільська ради повинні винести відповідне рішення і передати його заявнику. У той же час, землю, яку ви хочете приватизувати, могли без законних підстав використовувати сусіди, виселити яких може бути складно. Крім того, територія без власника, що належить громаді, може бути передана будь-якому громадянину. В даному випадку при отриманні відмови потрібно звертатися в судові органи і намагатися його оскаржити.

Не менш поширеним випадком є ​​використання невеликої здебільшого не приватизованої землі сусідами. Якщо ви вирішили офіційно стати власником території, але на ній вже знаходиться паркан, стоїть в першу чергу попросити співмешканців прибрати його. Якщо у відповідь ви отримаєте відмову, необхідно звернутися до місцевої ради і зажадати виїхати на місце комісію. Як правило, самі слова про плани здійснити подібні дії змусять сусіда погодитися і змістити паркан на його територію.

Для складання меж ділянки приватизації не потрібна згода сусідів. Організація, яка розробляє геодезичні паперу, повинна повідомити їх про час і дату установки кордонів і отримати підтвердження від них. Якщо сусід відмовився підписати документи, ви можете звернутися до органів місцевого управління і вимагати відправити на місце комісію, яка встановить межі згідно з документацією. Для того щоб процес оформлення паперів проходив швидше, краще звернутися до досвідчених фахівців, які візьмуть на себе всю бюрократію.

 

Отримати безкоштовну консультацію

TelegramНаписать в Telegram ViberНаписать в Viber